♔SAHABAT :)♔
Selasa, 18 Jun 2013 | 4:16 PG | 0 love drops
Jangan sesekali mengucap selamat tinggal
jika kamu masih mahu mencuba
jangan sesekali menyerah
jika kamu masih merasa sanggup
jangan sesekali mengatakan
kamu tidak mencintainya lagi
jika kamu masih 
tak dapat melupakannya

Doa Buat Sahabat 

Ya Allah !
Sahabat buat hati gembira
Mesra kami penawar duka
Rindu kami menambah rasa
Rajuk kami membuah ceria

Ya Allah !
Silaturrahim kami Ukhuwwah fillah
Bermusuh kami Nauzubillah
Berpisah mati In syaa Allah
pengubat hati doa Rabithah

Ya Allah ! 
Rahmati kami meniti usia 
Terpisah kami di di alam nyata
temukan kami di taman
Syurga .
Aminnn :')

FRIENDS
We shared smiles...
We wiped the tears..
and through the years...
Our friendship has grown
along with us...
You are truly
a wonderful part of my life 

Assalamualaikum :'D
Hari ni miaa nak ceritaaa pasal SAHABAT . Yeahh . masing-masing setiapp orang dalam duniaa ni mesti mempunyai sahabat . Without friends , we are anything in the world . Dua har yang lepas , miaa telah mengikuti Pertandingan Mahrajan Ihtifal peringkat Negeri 2013 dan mendapat tempat keempat maybe . dan dari situu miaa dapat kakak yang cantek-II dan comel-II dan baik hati . Akak tu sekolah Gubah . Best kaan dengan diorang . Kami satu dorm masa dekat sekolah SMKA . dia pon masuk Hiwaa menengah atas . Senasib dengan Miaa . diorang kalahh jugakk . Lagi sorang namanyaa Aisyahh dari sekolah Munsyi Ibrahim . Diaa pon kalah jugak dalam pertandingan Kalimatu Sobahh . Takpe tahun depan ada lagi . in syaa allah , panjang umur kami akan berjumpaa lagi dan naikkan nama daerah Segamat :')


Solehah :)


Hajar .


Kak Umairah , Kak Madihah dan Kak Farhana :)


Aisyah .


The owner this blog :')


Solehah dengan Miaa :)


Miaaa :'*


Miaa bersama Hajar .


 Hajar bersama Solehah  .


Miaa dengan Hajar :') Ada orang cakap Miaa kakak dan Hajar adek . Annoying gilaaa -_-

Harapp dengan hubungan yang terjalin akan diredhai Allah dan kekal sampai bila - bila . Aminnn :')

Hearts,


♔TRUE LOVE :')♔
Isnin, 10 Jun 2013 | 3:21 PG | 0 love drops
Sometimes you just have to let the bridge break .
The tears flow , And start anew .

I was not perfect , I know that 
I make mistake , I know I do
And I do know that I will always Loveyou :'D

Trust
Romance 
Understanding 
Excitement

Listening 
Overcoming 
Valuable 
Everything

True Love doesn't have a happy ending .
True Love doesn't have an ending by Anonymous .

Aku selalu dengar orang cakap , Saya okay , saya dah besar . Betulkah itu yang lahir dari hati korang yang sebenarnyaaa ? Tak kann . Sama dengan aku . Aku cakap di mulut okay . Tapi dalam hati ni hanya Allah yang tahu . Banyak sangat dugaan yang aku lalui . Aku pon sekarang hampir jatuh ke tangan orang lain *jangan nak perasan sngat kau Mia* Laku pulak aku ni kan . Tapi itu hakikatnyaa . Aku hampir pergi tinggalkan diaa . Disebabkan perangai diaa . Nasib time tu aku masih ada iman yang secukupnya untuk pertahankan hubungan ni . dan smpai sekarang yang sudah menjejaki 7 bulan hubungan ini . Aku rasa dia bnyak jugak bersabar dengan aku . Aizz . Nama yang masih baru dalam hidup aku . Dia bnyak tolong aku masa aku susah , masa aku sedih , masa aku perlukan dia , masa aku perlukan dorogan dan support dari diaa . Dia bnyak menyedarkan aku . Hidup bukan hanya di duniaa . dan kena banyak berbekalkan amalan yang secukupnya untukk berjumpa Yang Maha Esa . Alhamdulilaa dengan perkenalan itu , aku guna sebaik mungkin . Dan aku di lorong percubaan meniti jalan yang benar . 

Dua jejaka yang telah hidup dalam diri aku . Selalu aku diselubungi bersalah . Aku tau aku salahh . Tapi akan aku cubaa pertahankan hubungan aku dengan Lan , dan Aiz , akan aku cuba pertahankan hubungan yang sedia ada sebagai SAHABAT selamanya dunia dan diakhirat . In Shaa Allah :'D Aku sayang dua lelaki ini tapi tak lebihnyaa cinta aku kepada Yang Maha Berkuasa . Cukup tentang dua makhluk Allah itu . Now story about my fullfill dayy . Sebulan yang lepas telah aku mengikuti PERTANDINGAN KADET BOMBA dan kumpulan aku telah pun menjuarai mewakili daerah Segamat bertempat di PUSAT LATIHAN BOMBA di Bandar Penawar . 3 minggu kemudian aku diarahkan meakili Peringkat Kebangsaan , tapi syang usaha aku hanyaa sampai di tengah jalan . Aku mengundurkan diri disebabkan seseorang . Hati ini hanya Allah yang tahu ketikaa itu . Tapi takpe itu mungkin untuk kebaikan kami jugakkk . Aku redaa :')

Dan tak lamaa lagi , aku akan mewakili peringkat daerah Segamat dalam pertandingan komunikasi bahasa arab . Doakan aku dengan kawan-kawan akuu . Kami akan pergi ke SMKA Bandar Penawar . Haihh kejo pergi Kota Tinggi je lahh tempat asal aku . Takdok tempat lain kaaaa -_- Tapi takpe in Shaa Allah aku akan buad yang terbaik dengan dua orang lagi kawan akuu . Doakan kami berjayaa walaupun kurang latihan dan persediaan . :'D 

Banyak yang aku lalui semasa aku berusia 15 tahun . Hari kelahiran aku pon dah lepas . Dan aku tak boleh lupa kata-kata someone tuu ' DAH BESAR DAH DIA ' . Walaupunn aku dah besar mana pon , aku masih di bawah penguasaan dan penjagaan kau jugakk kan . Yea aku tau kau syang aku . Aku syang kau jugak baby muchukkk . Loveyouuu NJ :'*


Hearts,


♔4Bulan♔
Ahad, 17 Mac 2013 | 7:00 PG | 0 love drops
Alhamdulilaaa . dengan izin Allah , aku dan diaa hari ni genap 4 bulan bersamaa . Selama berkawan dengan diaa , banyak dugaan . Tapi masing - masing dapat faham  antara satu sama lain . Serious , aku sayang sangat kat kauu . Malam tadi banyak kan aku pesan kat kauu ? Jangan tak ingat sayang ape yang aku pesan . tak banyak aku mintak , aku nak kau jagaa aku dengan baik . Serious aku senang dengan kau . tak pernah aku rasaa sayang lelaki macam aku sayang kauu :') Mak ayah aku pon macam da restukan hubungan kitaaa . Ayah aku sebenarnyaa tau aku kawan dengan kau . Dia pernah ternampak gambar kitaa dalam fon aku . Rupanyaa ayahh aku tak kesahh . Ya Allah , bahagiaanya aku sayang , Mak pon selalu tanyaa pasal kau . Familyy kau . Terasaa kau disambut baik dalam keluargaa aku . Nenek da selalu tanyaa pasal kau sayang . Selalu je lalu depan rumahh , tapi taknak singgah . Kesian nenek . Lain kasi singgah tau . Bodek habis - habis keluargaa aku tauu :*

Petang tadi ada yaasin kat rumahh kau . Genap 44 hari arwahh atok kau pergi ke Rahmatullah kan . Mogaa arwahh atok tenang di sanaa . Amin . Aku senang dengan keluargaaa kau . tapi sayang tak sempat aku nak jumpaa maksu . rindu sngat dengan maksu . Hari lain boleh jumpaa lagi . Mia sabar . Huh ! :) Tautakk petang tadi sebenarnyaa aku lupaa nak cakap yang mak aku kirim salam kat mak kau . Ayah aku pulak kirim salam kat ayah kauu . Lupa sangat - sangat sayangg . Aku pon terkejot jugak tiba - tiba ayahh cakap mcam tuu . Aku tanyaa mak , rupanyaa ayah da tau pasal hubungan kitaa . Aku ingat dia marahh rupanyaa tak . Alhamdulilaaaa :') Hope hubungan kitaa ni kekal sayangg . 

With My heart .

 Comelkann ? yeahh diaa suka sangat buad Duckface dia tuu , geram aku tengok . Nak je makan pelempangg aku rasenyee . Btw aku sayang dia sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat dekad diaaa ni :)


Yeahh , Ini budak yang orang ramai kataa dah bertunang . matang sangatkahh mukaa aku ? Perangai macam budak - budak lagi . makan pon mama suapkan lagi tau . tak percayaa ? tak cayaa sudahh :p aku anak manjaa . perlu terima hakikatt itu XD


Ni kawan sehidup semati Miaa . Nampak pendek sayaa disituu kan ? heee . Kawan sayaa sangat comel . Ni laaaa kawan Miaa . Dia banyak tolong Miaa . Apa Miaa mintak tolong diaa mesti tolong Miaaa . Sayang kau gila - gilaa doe . Aku hope persahabatan kita kekal berpanjangan .

Dear Jazlan , Inshaa Allah 5 tahun akan datang , dengan izin Allah aku akan menjadi halal buat muu :') Doa mogaa hubungan kitaa kekal sepanjang hayattt . Loveyoumore Babe <3 :*

Hearts,


♔Dia dah lain :'(♔
Jumaat, 1 Mac 2013 | 9:43 PG | 0 love drops

Hai :/ Maaf hanya sapaan yang ringkas . Aku hari ni takde mood . Nope bukan hari ni je . Hari - hari . Sape buad ? Entah laaa . antara aku sendiri yang emosi atauu ... Haaa No comment . Sayang , tak kan kau tak sedar hundred percent kau da berubah . tau tak setiap malam aku nanges bila on call dengan kau . Pergi sekolah mata bengkak je . Kawan aku semua tanya . Tapi aku diamkan . Aku terasa yang kau cepad busan dengan aku . Memang kau tak rasa semua tuu . Aku rasaa . rasa sangat - sangat . Aku merajuk , langsung kau tak pujuk kan . Dah tau aku nampak lain , langsung takde nak ambek tau . kau tak macam dulu . LANGSUNG TAK ! Dulu kau manja , caring , sanggup ape je buad demi aku . Sekarang ? Aku taktau la sape yang merasuk kau . Atau pun kau ade perempuan lain . Jangan nak marah aku kalau aku pkir bukan - bukan . Kalau kau dah macam ni , tak pelik kalau aku pkir bukan - bukan kat kau . 

Kalau dah taknak aku , better kau lepaskan . Jangan laa seksa aku macam ni . Bila on call aku nak cakap benda ni . Tapi aku tak smpai hati . Dan aku taknak kau sedih , aku taknak kau salah anggap . And aku taknak kau tinggalkan aku . Tapi kalau dah macam ni . Aku tak boleh buad ape . Mungkin ini takdir . Tau tak aku try taknak spoilkan mood aku dengan kau . aku try be happy . walaupun hati aku pedih . tapi kau sendiri dah buad hal . Langsung dah taknak caring pasal aku . Kalau sekali aku cakap takde pape . Kau terus 'OKAY' . Tuhan je tau perasaaan aku macam manaa . Sekarang mesej kau pon da lain . pendek - pendek , kontot - kontot je kann . Aku perasan smua tu . Aku taktau la salah aku ape sampai kau buad aku macam ni . Semua kau nak aku bagi . Ini ke balasannya kau pada aku ? Tapelaa aku paham . Bila jumpa je kau okay . Nanti msej , call terus berubah daa . Kalau kau rasaa aku ada buad salah , terus terang je laaa . Aku dah tak sanggup kalau hari - hari macam ni . Kalau nak belajar pon aku dah takde mood . Kalau rasa dah tak SAYANG , dah tak SUKA , dah MUAK , lepaskan laa aku . Kau dapat aku dengan cara baik , lepaskan laa aku cara baik ,

Bye :'(


Hearts,


♔Gembira sangat sangat sangat :)♔
Sabtu, 9 Februari 2013 | 5:22 PG | 0 love drops

Hai . Assalamualaikummm :)
Nampak tak mukaa kat atas tuhh . tersenyum dengan lebarnyaaa . Tersangat happy tauuu . Sangat sangat happy . Tak terkataaa . Nak tauu kenapaa ? yahhh . Familyy diaa sukakann aku beb . Alhamdulilaaa . Semuaa sportingg . Aku pon suka dengan keluargaaa diaa . Anak sedara diaaa comel - comel mcamm diaaa . Lahai rasa taknak balek rumahh jeee . Kenapaa aku pergi rumahh diaa ? 3 hari yang lepass . Atuk diaa meninggal duniaaa . Kesiann diaa mcam takde semangat daa . So rumahh diaa ada buad tahlil 3 hari berturut - turut . Ramai diaa sedaraa balek . Aku tak cayaa yang dia suruh datang rumahh ajak rewangg , Bukan rewangg pon sedara-II diaa nak kenal dengan aku especially makcikk diaa ., Wohaaa . Segan woi segann . Mulaaa diamm je . Then Mak Su peramahh , dengan diaa la rapat sikit . Maksu cantekk . Suka tengok mukaa dia . Lembut je orangnyaaa . Nak tolongg . Tapi Maksu tak kasi . So dduk diamm je laaa . 

Serious , best dekat rumahh diaa . Semua happening , sporting . Anak beranak semuaa berkumpul . Aku tak pernah rasa bahagiaa macam tu punn . Yelaa , sini sedaraa aku susahh nak balekk . Semuanyaa buad mcam tade makk lagi . Taktauu nak jenguk mak diorang kt sini . Hemmm . Serious syangg , aku rase berat sngat nak balekk . Maksu smpai pesan brape kali datang malam tuu . Sebab hari ni diaa nak balek . Hemm aku ade tuisyenn . Tak dapat datangg . rase serba salahh dengan diaa . Tapelaa rayaa ada . cuti bnyak lagi . nanti ada masaa jumpaaa :)

Tadi petangg , Pergi tengok motorcross dengan diaaa . Heee . Berkepit je hari-II . Inilaaa masa aku nak bayarr balek dengan diaa . Sekolahh dah dengan sekolahh je . Take masee nak jumpaa diaa . Cuti je laa dapat jumpaa diaa kjapp je . Tak puas ponn . Semua orang pandang kitaa kan sayang ? Kau perasann ? Tapi aku tak peduli ape orang cakap . Hanya kau yang aku sayangg . tade orang lain . Dan tak berminat yang lainn . HANYA KAU ! Faham ? :) Aku taknak kite berpisahh . 8 more days kita nak sambut anniversary kitaa kan sayangg . Tapi aku takde kat snie masee tarikh anniversary kitaa tuu . Auntie aku kahwinn . tapelaaa bulan depan adee kan :) Masuk bulan ni dahh 3 bulan kita bersamaaa . Hope hubungan ni berpanjangan . LOVEYOUSOMUCHH :*

Hearts,


♔02 FEBRUARI 2013♔
Sabtu, 2 Februari 2013 | 9:54 PTG | 0 love drops
Semalam ada maulidur rasul . Aku sanggup tak datang sekolah punyaaa . tapi pergi Medoi .
Dapat la date dengan diaa kejap . Yeahh baju kami matchingg . Awok ado ? 
We in purple yesterdayy . alolo , comelnyaa kau syang pakai baju Melayu .
Aku sukaaaa . GAMBAR KAMI :)


Tengok tuu , comelkann ? ngeee . Kalau da sayang , semuanyaaa indahh . 
Lepastu dia pergi teman cousin aku amek Lesen L diaa kejapp . Balek tuhh , dia port kat rumahh aku . Tak lamaa tu dia tertidurr , Alahh comelnyaa muka kau tengah tidur sayangg like baby face . Eee geram je aku tengok . Engatkan nak kacau kau . Tapi tak sampai hati . yelaa sanggup tak tidur 1 malam sebab nak berarak sekali Maulidurrasul kann . Kau perasan tak masa kau tidur , aku ngendap muka kau mase tidur ? Mesti tak perasan kan sayangg . Banta yang aku bagi tuu bau perfume kau syangg , lena malam tadi aku tidur , Hehehe  . papepon Loveyouu sebab sanggup buad ape yang aku suruhh . ape yang aku buadd untuk kebaikan kauu syang ;)
Stop pasal tuh . Ni bawahh gambar aku dengan BUDAK SENGET - Athilahh . 


Comelkann diaa ? yee aku tau . aku yang bertudung PURPLE . Dia bertudung HITAM .
Ni gambar COUSIN aku dengan BABY aku ;)


Yang baju PURPLE tuhh baby aku. Yang baju HIJAU tuhh COUSIN aku yang gilaaa . 
Thanks budakk banyak tolongg aku . :)

Hope hubungan kami kekal . Tak lama lagi nak masuk 3 bulan daa . Aku syang diaa , aku cntaa dia . hanyaa diaa . tolong jangan rosakkan relay kami . :) Terima kasih .

Hearts,


♔Selamat Malam♔
Ahad, 27 Januari 2013 | 6:49 PG | 0 love drops
Heyy korangg , Selamat Malam . Hari ni aku happy+sedihh . 
Nak tau sebab apaa ? Sebab . Okayy happy sebab aku date dengan diaa petang tadi .
Aku manjanyaa lain mcam je petang tadi dengan diaa .
Manja gila - gilaaa . Walaupunn adaa orangg . Taktauu la kenapaa tadi . 
Bersamaa dengan diaa petangg tadi .


Mukaa aku sebelkann , hahahha. panas kayy panass . Aku suka diaa , aku cintaa diaa .
Ape aku kesah korang nak cakap apaa . Diaa HAK aku . Mukatamadd . heee .
Gambar lagi satu ni atas motor diaaa .


Okayy , lawaa kan ? Lawaa la sngat . biase - biasee jeee . Okayy stop di sini . 
Pasal sedihh pulakkk , Kawan aku yang nie .cantik kan ? cantik sngatt . Tapi sayangg dalam koma sekarangg .diaa excident . Ya Allah , kau selamatkanlaa kawan aku . 
Aku jauhh nak lawatt diaaa . Hope kau kuadd sahabat . Aku sentiasaa doakan untuk kau .
Not in mood . Byeee :'(

Hearts,


♥ Past